ŽUTI OKVIR

NOMINIRAJTE NAJBOLJE

National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb, nastavljaju i ove godine projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje, kako bi potaknuli zanimanje ljudi za učenjem i sudjelovanjem u održivom razvoju, da se počnu aktivno primjenjivati njegove odredbe i smjernice, da se vrednuju, cijene te prepoznaju iskoraci koje u tome smjeru čine pojedinci, institucije i organizacije.

Stoga pozivamo pojedince, tvrtke, ustanove i organizacije da nominiraju projekte, aktivnosti, proizvode, osobe, gospodarstvenike, znanstvenike, studente, amatere i profesionalce, koji svojim postignućima najbolje oslikavaju, promoviraju i podržavaju ciljeve održivog razvoja u društvu znanja.

Na kraju 2020. godine na svečanoj dodjeli uručit ćemo priznanja pojedincima, timovima, tvrtkama, institucijama, organizacijama, udrugama, amaterima i profesionalcima koji su znakovito pridonijeli u jednom od 17 ciljeva održivog razvoja:

Ne siromaštvu

Ne gladi

Dobro zdravstvo

Kvalitetno obrazovanje

Rodna jednakost

Čista voda i kanalizacija

Obnovljiva i pristupačna energija

Dobra radna mjesta i dobra gospodarstva

Inovacije i dobra infrastruktura

Poništenje nejednakosti

Održivi gradovi i zajednice

Odgovorna uporaba resursa, održiva potrošnja i proizvodnja

Zaštita podneblja i borba protiv klimatskih promjena

Održivi oceani

Održivo iskorištavati tla i šume i skrbiti o bioraznolikosti

Mir i pravednost

Globalno partnerstvo za održivi razvoj

UPUTE ZA NOMINACIJE

Nominirajte svoje kandidate – pojedinca, tim, tvrtku, instituciju, organizaciju ili udrugu – za svaku od ovih kategorija i prijedloge i primjere s obrazloženjem šaljite na zutiokvir@adriamedia.hr do 20. studenog ove godine. Stručni žiri će među vašim prijedlozima odlučiti tko je dobitnik Žutog okvira u navedenim kategorijama za 2020. godinu. To su prave, najznačajnije celebrity osobe u našoj zemlji i za njih se treba znati, treba se čuti za njih i odati im priznanje.

Borite se s nama za očuvanje planeta!