Partnerstvo za ciljeve

Proglašeni su pobjednici Žutog okvira za 2019. godinu

Dodijeljene nagrade za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu

Svečana dodjela nagrada Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje za 2019. godinu održana je u Hrvatskom glazbenom zavodu, uz brojne uzvanike koji su podržali ovaj hvalevrijedan projekt.

Ivana Krajinović, članica Uprave Adria Medije Zagreb, Ivana Knežević, Erste Banka, Petra Kovačević, Porsche Hrvatska, Zvjezdana Novak JYSK Hrvatska, Petra Ledinek, TV Kanal National Geographic i Hrvoje Prćić glavni urednik National Geographic Hrvatska

Časopis National Geographic Hrvatska i Adria Media Zagreb pokrenuli su projekt Žuti okvir za održivi razvoj, znanost i obrazovanje s ciljem poticanja svih građana republike Hrvatske na 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda, bez čijeg ostvarenja nema budućnosti za planet i buduće generacije. Stoga su na jučerašnjoj svečanoj dodjeli priznanja i nagrade uručene pojedincima, timovima, tvrtkama i institucijama koji najviše u Hrvatskoj pridonose održivosti. Projekt je pod pokroviteljstvom Predsjednice RH gospođe Kolinde Grabar-Kitarović, Grada Zagreba, Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Hrvatske gospodarske komore. Partneri projekta JYSK Hrvatska, Erste Banka, Porsche Croatia – marka Audi, Jadran galenski laboratorij, TV Kanal National Geographic i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost primili su posebna priznaja za velike projekte kojim pridonose održivosti u Hrvatskoj, a zvijezde večeri bili su svi nominirani u 17 kategorija.

Večer je glazbom otvorio gudački kvartet Muzičke akademije u Zagrebu – klasa profesorice Vlatke Peljhan, a uzvanike je nakon dodjele pjesmom oduševila glazbenica Sabrina Hebiri.

Predstavljamo pobjednike unutar 17 ciljeva održivog razvoja usvojenih od strane Ujedinjenih naroda. Pobjednici i svi nominirani pravi su celebrityji za budućnost, oni ne kroče crvenim nego žutim tepihom i čuvari su Zemlje, čovječanstva i budućnosti.

KATEGORIJA 1: Iskorjenjivanje siromaštva – Ustanova Dobri dom Grada Zagreba

KATEGORIJA 2: Iskorjenjivanje gladi – ZMAG – Zelena mreža aktivističkih grupa


KATEGORIJA 3: Zdravlje i dobrobit – INA Projekt Zdravlje+


KATEGORIJA 4: Kvalitetno obrazovanje – Školska knjiga CRO Team


KATEGORIJA 5: Rodna ravnopravnost – Ženska pomoć sada


KATEGORIJA 6: Čista voda i higijenski uvjeti – Goran Ladišić

KATEGORIJA 7: Pristupačna i čista energija – Ivan Mrvoš

KATEGORIJA 8: Dostojanstven rad i gospodarski rast – URIHO Zagreb


KATEGORIJA 9: Industrija, inovacije i infrastruktura – CIAK

KATEGORIJA 10: Smanjenje nejednakosti – Grad Zabok

KATEGORIJA 11: Održivi gradovi i održive zajednice – RE:HUB Razvoj profesionalnih kompetencija za zelenu gradnju – Projekt ekološkog kampa


KATEGORIJA 12: Odgovorna potrošnja i proizvodnja – IN2 Grupa – projekt IN2 Water

KATEGORIJA 13: Odgovor na klimatske promjene – Leonarda Šmigmator – Fridays for Future Croatia


KATEGORIJA 14: Život ispod vode – Zlarin- otok bez plastike

KATEGORIJA 15: Život na kopnu – Udruga BIOM


KATEGORIJA 16: Mir i pravda / Snažne institucije – S.O.S. Virovitica

KATEGORIJA 17: Partnerstvo za ciljeve – Parkovi Hrvatske