Industrija, inovacija i infrastruktura

E-mobilnost

Čisti električni automobil za čistu budućnost

Odživost je fitness za budućnost kažu u Audiju koji električnu mobilnost nastoje podići na višu razinu. Svjetska premijera modela Audi e-tron u 2018. godini početak je te inicijative održivosti u sklopu koje do 2025. žele postati vodeći brand za električne automobile, a do 2030. ostvariti tvornice koje su neutralne u pogledu emisije CO2, kakvo je postrojenje u Bruxellesu!

Audi e-tron je prvi potpuno električni serijski proizvedeni model, ima električni pogon na svim kotačima, WLTP doseg preko 400 kilometara i brzo punjenje do 150 kW. To je električni SUV za sport, obitelj i slobodno vrijeme koji se i proizvodnjom i vožnjom uklapa u ciljeve održivog razvoja. Automobilska industrija ima veliku odgovornost u pogledu održivosti te borbe protiv onečišćenja i s klimatskim promjenama, svjesni su u Audiju i zato nastoje biti predvodnici čiste proizvodnje i ekoloških proizvoda u toj domeni. Uz nove e-modele i čistu proizvodnju čine i važne korake prema autonomnoj vožnji, izgradnji mreže gradskih vozila i dijeljenju vozila, te inteligentnom vođenju prometa. Globalno testiranje, primjerice u Ingolstadtu i kineskom Wuxiju, smjer su prema sasvim inovativnom, futurističkom, održivom prometu u gradovima.
Audi kao kompanija slijedi ciljeve održivog razvoja kako su ih naznačili Ujedinjeni narodi, poglavito u sljedećih pet domena: Industrija inovacije i infrastruktira (cilj 5), Održivi gradovi i zajednice (cilj 11), Odgovorna potrošnja i proizvodnja (cilj 12) i Skrb o klimi (cilj 13); i u tom smislu razvija korporativnu strategiju razvoja i daje svoj doprinos održivom razvoju. Sve ograničeniji resursi, onečišćenje okoliša, klimatske promjene i rast populacije izazovi su za ljudsko društvo, politiku i nadasve gospodarstvo. Želimo li održivu budućnost svi zajedno moramo ozbiljno i odgovorno raditi na tome, naznačuju u Audiju i zajedno s partnerima iskazuju društvenu odgovornost i opredjeljenje za održivi razvoj i održivu budućnost